VISSZAKÜLDÉSI INFORMÁCIÓK (ELÁLLÁS, CSERE, REKLAMÁCIÓ)

Kérjük elállási-, csere- vagy reklamációs szándékát minden esetben előre jelezze az elevenciporuha@gmail.com email címünkön, hogy zökkenőmentesen tudjuk Önnel közreműködni!

ELÁLLÁS:

·      Ön elállhat a vásárlástól a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül. Ebben az esetben kérjük juttassa el Elállási nyilatkozatát postai úton Eleven Cipő és Ruha 1118 Budapest, Rétköz u. 7. címre vagy email formájában (elevenciporuha@gmail.com) hozzánk!

·       Pénzt visszafizetni csak banki átutalással tudunk!

·      Visszáruját abban az esetben elutasítjuk, ha a megadott 14 napos határidőn túl küldte vissza a terméket, ill. ha az nem kifogástalan (hordástól mentes/eladható) állapotban került vissza hozzánk.

A visszaküldendő terméket kérjük az alábbi címre küldeni szíveskedjenek:
Eleven Cipő és Ruha (Commodium Kft)
1118 Budapest Rétköz u. 7.

 Hangsúlyozzuk, hogy kizárólag sértetlen, nem hordott, gyári állapotban lévő cipő és csomagolás esetén áll módunkban visszatéríteni a cipő vételárát!!! A cipős doboz nem csomagolóanyag, hanem a termék része, rajta szerepelnek a termék egyedi azonosítói. Így kizárólag eredeti csomagolással rendelkező terméket fogadunk vissza! (Olyan visszaküldött cipőt, aminek a doboza nincs becsomagolva, nem áll módunkban átvenni. Ugyanis az összeragasztott, tönkrement dobozzal rendelkező terméket nem tudjuk tovább értékesíteni.) Kérjük ezt a doboz feladásánál vegye figyelembe!

·      Elállás esetén a fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét!

·      A termékeket kizárólag futárszolgálat-, illetve postai visszaküldés esetén tudjuk visszavenni!

·      Kérjük ne küldje vissza a terméket utánvéttel terhelt csomagban, mert azokat nem áll módunkban átvenni!

 Az elállásról bővebb tájékoztatót az ÁSZF-ben talál. Letölthető Elállási nyilatkozat

CSERE:

·      Méretprobléma esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot vevőszolgálatunkkal, vagy járjon el az „ELÁLLÁS”-nál leírtak szerint!

REKLAMÁCIÓ:

·      Az fogyasztói reklamációval kapcsolatos szabályokat a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet részletezi, valamint a 49/2003 (VII.30) GKM rendelet tartalmazza, továbbá a Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezései az irányadók. 

·      A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról, a jótállásról szóló tájékoztató az ÁSZF részeként olvasható!

·      Kérjük a vásárlásnál vegye figyelembe, hogy univerzális lábbeli nincs! Ha nem a rendeltetésnek megfelelően viseli a lábbelit, az károsodhat, vagy tönkre mehet, ami nem szavatosság-érvényesítési jogalap.

·      Fontos kérdés e tekintetben a lábbelik vízállósága:

1. A természetes bőr rostszerkezetén a nedvesség mindkét irányba átdiffundál. Ez egyben biztosítja a lábfej megfelelő szellőzését. A membrán nélkül készült cipők anyaga emiatt rövid idő után átázik.

2. Az átvarrott technológiával készült cipők átlagon felüli komfortot biztosítanak, sajnos azonban a varrásnál – leggyakrabban az orr-résznél – átereszthetik a vizet. Ezért használatuk csak száraz időben javasolt.

3. A VÍZLEPERGETŐ (GORE-TEX-es membránnal ellátott) lábbeli: A felületileg kezelt felsőrész anyag a csapadék beszívódását nem engedi. Nedves közegben a folyadék nem hatol át a felső rétegen. Tartósan nedves közegben a felsőrész anyaga fokozatosan átengedheti (főleg a nagy mennyiségű) csapadékot. A vegyes halmazállapotú csapadék beszívódásának esélye tartós használatkor megnőhet. Ennek oka, hogy az összeerősítéskor alkalmazott technológiai (általában varrott) mikro-perforációkat hoz létre a felületen, miáltal azokon a pontokon (összetűzési pontokon) a víz zárása természeténél fogva nem lehetséges. MINDEZEKBŐL KÖVETKEZŐEN AZ ILYEN TÍPUSÚ LÁBBELIK (pl.: GORE-TEX) ESETÉBEN A TELJES VÍZÁLLÓSÁGRA NEM VÁLLALUNK GARANCIÁT!

4. VÍZÁLLÓ LÁBBELIK (GORE-TEX, WATERPROOF technológiával készített lábbelik): Bevonatos alapanyag és vízzáró közbélés bevasalt technikával. A GT. és WP. technológia esetében az összeszereléskor a tűzési pontok vízzáró bevasalása nem engedi az átcsapzódást, illetve a nedvesség egyéb irányú behatolását. Ezenkívül a hegesztett teljes gumi alapanyagú lábbelik tartoznak a vízálló termékek közé. EZEN LÁBBELIKRE TELJES KÖRŰ VÍZÁLLÓSÁGI GARANCIA VONATKOZIK!

 FONTOS TUDNIVALÓ: A természetes vagy annál nagyobb mértékű kipárolgás (izzadás) azt az érzetet kelti, mintha a lábbeli beázott volna. Ennek oka a páraelvezetés nehézsége miatt van. Ezen speciális lábbelik hosszú távú, megszakítás nélküli több óráig tartó, főleg a külső és közeghőmérséklet ingadozásával járó viselete nem javasolt (belső páralecsapódás miatt), mivel a fizika és biológia törvényei még speciális lábbelivel sem átléphetők.

5. Minden bőrfajta és egyéb anyag vízállóságát impregnálással fokozni lehet!