A gyerekek szeretik a tócsákat, játszanak az esőben, kalandokat keresnek patakok vagy tavak mentén és boldogan toporognak a legmélyebb hóban. Nyilvánvaló hogy a cipőknek ki kell állniuk ezeket a kihívásokat, és kényelmesen melegen kell tartaniuk a lábukat. Ezen kívül a gyermekek lábának ugyanannyi izzadságmirigye van, mint egy felnőtt lábának, csak kisebb felületen. Annak érdekében hogy a gyerekek lábai mindig szárazak legyenek, különösen fontos a gyermekcipők lélegző képessége és vízállósága. A GORE-TEX® membrános gyermekcipők ezt biztosítják.

A Primigi, Superfit GORE-TEX® modelljei 100%-ban vízállóak és egyben “lélegzőképesek”, így szárazon és kellemes hőmérsékleten tartják a lábat minden időjárási körülmény között

A GORE-EX® rövid története :

1958-ban egy amerikai házaspár, Wilbert L. Gore és felesége felfedezte egy különleges molekulában a politetraflouretilénben (PTFE) rejlő lehetőségeket. Ekkor még alapvetően elektromos kábelek szigetelőanyagaként alkalmazták, többek között az amerikai űrkutatás is a megrendelők között volt.

1969-ben Gore fia felfedezte, hogy a PTFE meghatározott körülmények között erős, lyukacsos szerkezetű membránná alakítható. Ezzel egy új anyag gyártási technikája született meg, amelynek különleges tulajdonságai alkalmazási lehetőségek egész sorát rejtette magában. Az új anyagot GORE-TEX® néven szabadalmaztatták, és Bob Gore 1971-ben céget alapított ennek gyártására.

A Gore cég anyagait azóta számos iparág, többek között az űrkutatás, a hadipar, az elektrotechnika, a gépgyártás, a vegyipar és a telekommunikáció is alkalmazza. A nagyközönség számára a legismertebb produktumai mégis a high-tech textíliák. Ezen a területen a vállalat azzal a felfedezésével kezdte meg működését, hogy egy ruha, illetve egy cipő egyszerre vízálló és lélegző is lehet.

GORE-TEX® anyag szívében egy extrém vékony membrán található, ami tartósan vízálló, szélálló és lélegző, így biztosítja a lehető legnagyobb kényelmet extrém időjárási körülmények között is.

GORE-TEX® membrán négy centiméterenként több, mint 1,4 milliárd mikropórust tartalmaz, mely a vízcseppnél húszezerszer kisebb, így nem tud átszivárogni azon, de a belül lecsapódott pára könnyedén távozhat az anyag külső felületére. A GORE-TEX® membránon található pórus hétszázszor nagyobb, mint a testről távozó vízgőz molekula. Azaz, a pára, vízgőzmolekulák így az izzadság is akadálytalanul gyorsan és egyszerűen távozik az anyag belső felületéről a külsőre úgy, hogy közben nem ázik át. A légáteresztés és a vízállóság tekintetében minden egyes cipőtípusnak meg kell felelnie egy magas minőségi követelménynek.

Így teljesül a “GUARANTEED TO KEEP YOU DRY”, vagyis a GARANTÁLTAN SZÁRAZON TART minőségi elvárás. Ezeknél a lábbeliknél a garancia a vízállóságra is kiterjed.

Minden alkalomhoz a megfelelő GORE-TEX®  technológia    

GORE-TEX Extended Comfort -A mindennapos használat és mérsékelt téli hőmérséklet esetén GORE-TEX Extended Comfort cipők biztosítják a szellőzést és a vízhatlanságot az egész nap folyamán, miközben a lábat kellemesen szárazon és hűvösen tartják.
GORE-TEX Insulated Comfort- Alacsony hőmérséklet és szabadtéri téli tevékenység esetén a GORE-TEX Insulated Comfort cipők amellett, hogy garantálják a vízállóságot és a légáteresztést tökéletesen védik a lábat, szárazon és hűvösen tartva

 

 

Superfit és GORE-TEX®

A gyermekek lábának optimális védelmére és a megfelelő komfortérzet biztosítására minden időjárási körülmény között a Superfit négy különböző  GORE-TEX® membránt használ:

GORE-TEX Extended Comfort-  vízálló védelem, tartós vízhatlanság, rendkívüli légáteresztőképesség, kiváló hőátadás, optimális hőelvezetés, optimális klímakomfort egész nap meleg időben.

GORE-TEX Performance Comfort – optimális kényelem és tartós vízhatlanság közepes mindenkori használathoz szükséges szigetelő réteg mellett, váltózó időjárási körülmények között.

GORE-TEX Insulated Comfort – tartós vízhatlanság, beépített, lélegző szigetelő réteggel extrém időjárási körülményekhez és alacsony hőmérséklethez.

GORE-TEX Stretch – tartós nyúlékonyság, hatékony forma megtartási képesség, kiváló minőségű időjárás védelemmel.

 

GORE-TEX® lábbelik tisztítása

A GORE-TEX® kikészítésű cipőt-hogy értékét tartósan megtartsa – rendszeresen és főként megfelelő módon kell ápolni.

  • A szennyeződések eltávolítására langyos vizet ajánlunk. A bőrcipők kefével, a textilek szivaccsal tisztíthatók.
  • Ápolásukra csak vízalapú anyagokat használjunk. A zsíros és az olajos cipőápolók akadályozhatják a membrán működését.
  • Az impregnálás nem a különben is vízhatlan membránhoz szükséges, hanem a felső anyag védelmére szolgál, jobban távol tarja a szennyeződést, megakadályozza a nedvesség általi súlynövekedést, optimális hőszigetelést nyújt a száraz külső anyagok révén.

A megfelelő zokni:

  • Nem kell a 100% pamuttartalomra törekedni, mert a tiszta pamut zokninak az a hátránya, hogy beszívja a nedvességet. Az izzadság ebben az esetben nem tud elpárologni, mert az anyag megtartja a vizet, így bár a cipő nem ázik be, a nedves láb mégis diszkomfort érzést okozhat. A GORE-TEX® rendszer működéséhez legjobbak a kevert szálas zoknik, miután ezek anyaga továbbadja a nedvességet a membrán felé, és az távozni tud a cipőből. A láb így marad tökéletesen száraz.