WMS szabvány

WMS szabvány a német cipőintézet minőségi jegye, a  gyermekcipők és a gyermeklábak mérésének.
Amely  nem jelent mást, mint a

„ W eit“ (széles),

 „ M ittel“ (közepes) és

 „ S chmal“ (keskeny). 

A három különböző szélesség közül valamelyik megfelel a  gyermek lábformájának, és ezek alapján választott cipő szinte minden gyermek lábához optimálisan illeszkedik. A WMS szabványnak megfelelő cipők nem csak különböző hosszúságúak, hanem különböző szélességűek is.

A WMS-System kiváló minőségű cipőt jelent csecsemőknek és gyermekeknek, amelyek támogatják a gyermek lábának természetes fejlődését. Egy jó cipő nem lehet túl rövid vagy jelentősen túl hosszú, sem túl szűk vagy túl széles. Annak érdekében, hogy minél több gyermek lába optimálisan tudjon fejlődni a megfelelő  gyermekcipőben , W szélességű cipőt  a széles lábú gyermekek számára, az M szélességű cipőt a normál  lábú gyermekeknek – amely tökéletes szélesség a gyermekek többségének -, valamint az S szélességű cipőt , keskeny lábú gyermekeknek ajánljuk.

A láb szélességének mérésére speciális WMS mérőeszköz van, amelynek a szélességméréseit kifejezetten a WMS cipőkhöz igazították. 

A Superfitnél minden cipőt a WMS irányelveinek megfelelően gyártják, de mivel a középső szélességű cipők a legnépszerűbbek, a kollekciójuk nagy része ebben a szélességben készül. De természetesen gyártanak más szélességű cipőket is.